één van onze favoriete gerechten is de gevulde pompoen die wordt gebakken en gegrild. Lees hier hoe je dit simpel gerecht uit je oven kan toveren.

De pompoen wordt hier elk jaar geteeld, een zeer productieve variëteit die grote vlezige vruchten met pompoenaroma produceert of de butternut.
Deze pompoen werd in de late herfst geoogst en veranderde uiteindelijk deze week in zijn heerlijke vorm uit de oven.
Snij de pompoen doormidden, maak schoon, en vul met je favoriete gehaktvulling. Vervolgens grillen in de oven en afgewerkt met kaas.

Wat hebben we nodig?

butternut-squash-3597762_640
Het recept is ook heerlijk met een butternut-pompoen
  1. Medium tot grote pompoen;
  2. 1 Kg gehakt;
  3. Rijst (genoeg voor vulling);
  4. Selderij (gehakt);
  5. Gesnipperde ui;
  6. 4 Teentjes verse knoflook;
  7. 2 eetlepels Italiaanse kruiden;
  8. 2 laurierblaadjes;
  9. Halve eetlepel zwarte peper (optioneel);
  10. Zout;
  11. boter;
  12. Geraspte kaas;

 

 

Hoe gaan we te werk?

De vulling wordt eerst geprepareerd met het vlees en de rijst.
Rijst koken, vlees aanbakken met de eventuele groenten en kruiden. Alles mengen en aan de kant houden.
Dan wordt de pompoen gehalveerd en schoongemaakt, je laat de schil uiteraard aan de pompoen om alles bij elkaar te houden. Bewaar je zaden voor volgend seizoen!
Bestrijk de pompoen met boter en kruid af met zout en peper.
Plaats je helften in de oven gedurende 30-45 minuten op 350 graden.
De precieze baktijd zal afhangen van hoe groot en dik je pompoenvlees is.
De pompoen is klaar wanneer je eenvoudig met een vork door het vruchtvlees kan prikken.

Dan is het tijd om op te vullen met je gehaktvulling.

Zet je oven op de grill-stand.
Laat de pompoen ongeveer 30 minuten in de grill opnieuw bakken.
Bestrooi dan met je kaas aan de bovenkant van beide helften.
Laat nogmaals 5 minuten grillen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.