Waarom je komkommers niet te lang moet laten hangen

De meeste komkommers die in de supermarkt worden verkocht, zijn klein tot middelgroot, hoewel ze veel groter kunnen worden, dus waarom worden komkommers niet groter verkocht? Komt het omdat de smaak van de komkommer afneemt naarmate het fruit groter wordt?

De waarheid is, ja, oudere en grotere komkommers kunnen verschrikkelijk smaken, maar dit is niet altijd het geval.
Er zijn echter enkele belangrijke punten om rekening mee te houden met betrekking tot tot het formaat van de komkommers die je kweekt.

Soort

Het soort komkommer dat wordt gekweekt, kan een belangrijke rol spelen bij wanneer het moet worden geplukt om te kunnen eten.
Sommige variëteiten van komkommer zijn specifiek bedoeld als mini variant en moeten worden geplukt wanneer jong en klein zijn. Meestal is dat minder dan 10 cm.
Vaak zijn deze “snackkomkommers” extra krokant als ze klein zijn. Dat maakt ook dat ze uitstekende exemplaren zijn om in te leggen. Let bij deze kleine variant vooral op dat als ze groter worden, ze steeds bitterder tot praktisch oneetbaar zijn!

Schil

Naarmate een komkommer groter wordt, wordt de huid harder. Hoewel dit niet noodzakelijk van invloed is op de smaak, kan het ze minder aantrekkelijk maken om te ze aangenaam te kunnen eten.
Afhankelijk van de variëteit (zoals sommige komkommers van nature groter, langer en krommer van vorm zijn dan andere) is het vaak het beste om ze jonger te plukken in plaats van ze volledig te laten rijpen.
Natuurlijk is er de mogelijkheid om de schil geheel of gedeeltelijk te verwijderen en alleen het vlees te eten.

Zaden

Net als de schil,  zijn ook het zaad en onaangenaam zijn om te eten.
Nogmaals, als zaden een probleem zijn, is het een vrij eenvoudig iets om ze te verwijderen alvorens ze worden opgediend.

Vruchtvlees

Het vruchtvlees kan zachter en droger worden naarmate een komkommer groter wordt; Desalniettemin zullen de meeste variëteiten van komkommer de structuur van het vlees goed genoeg vasthouden om aangenaam te eten, zelfs wanneer het volledig volgroeid is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.