Een foute berekening in de moestuin dit jaar resulteerde in een massa aan pompoenen. Nadenkend over wat de mogelijkheden zijn, kwam ik uit bij pompoentaart.
Wat hebben we nodig?
- 500 gram(fles)pompoen
- 175 gram bruine suiker
- 3 eieren
- 150 cl room
- 1 eetlepel puddingpoeder
- kruimeldeeg
- snufje zout
- kaneel
Hoe gaan we te werk?
- Schil de pompoen, snij doormidden en ontdoe van pitten;
- Snij de pompoen in blokjes en doe in een pot met een bodempje water, laat gedurende 10 minuten koken;
- Pureer de pompoen met een staafmixer;
- Doe de bruine suiker en eieren samen en klop tot een gladde massa;
- Voeg naar smaak kaneel toe en een snufje zout aan de suikermassa;
- Doe een eetlepel puddingpoeder bij de room;
- Beboter een taartbodem, leg het kruimeldeeg hier in en laat ‘blind’ bakken met bijvoorbeeld rijst gedurende 10 minuten op 220°;
- Verwijder de rijst en laat opnieuw 5 minuten bakken op 220°;
- Meng de room, suikermassa en pompoenpuree samen tot een glad geheel;
- Doe het beslag op de taartbodem en laat gedurende 45 minuten op 175°.
- Abonneer u op ons nieuw YouTube-kanaal EMVC (eigen moestuin video creations) voor meer recepten en filmpjes 😉
En dan een kop koffie zetten en genieten!